Očitavanjem koda otvaraju vam se
police s digitalnim izdanjima školskog časopisa CVRČAK
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Poštovani roditelji!
Ovdje možete preuzeti ispričnice za opravdavanje izostanaka učenika od strane Vas roditelja!
klikni - poveznica
Povodom Dana kruha-zahvalnosti za plodove zemlje na povjesničarima smo
proučavali običaje užeg zavičaja, vrste kruha i krušnih proizvoda,
različitog sjemenja, te starih alata koji su se koristili ili se još
koriste u obradi zemlje i pripremi kruha. Govorili smo i o zastupljenosti
različitih vrsta žitarica u prehrani stanovništva našeg kraja, prehrani
stanovništva i prehrambenim navikama kroz povijest, poljodjelskim kulturama
i njihovom uzgoju.
"Zasukali" smo rukave i krenuli u izradu kruha i krušnih proizvoda, a kako
nam je uspjelo...pa prosudite sami!
Ciljevi:
-upoznati učenike s nastajanjem kruha (od zrna do kruha)
-približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
-poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
-upoznati učenike sa žetvenim i ostalim običajima
-upoznati učenike s autohtonim i starim vrstama voća i drugim plodovima
zemlje (povrće, žitarice, gljive, -ljekovito i začinsko bilje)
-upoznati učenike s razlikama između ekološki zdrave hrane i genetski
modificiranih organizama
-ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede