Očitavanjem koda otvaraju vam se
police s digitalnim izdanjima školskog časopisa CVRČAK
« Ožujak 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Poštovani roditelji!
Ovdje možete preuzeti ispričnice za opravdavanje izostanaka učenika od strane Vas roditelja!
klikni - poveznica
U sklopu UZ "Vrijedne ruke", mali vrtlari izradili su plan projekta "Proizvodnja zdrave hrane i ljekovitog bilja". Nakon toga krenuli su u realizaciju.....
„PROIZVODNJA ZDRAVE HRANE i LJEKOVITOG BILJA“
Moto:„ZDRAVA HRANA NAJBOLJI JE PUT ZA PRAVILAN I ZDRAV RAZVOJ OD MALIH NOGU“
PODACI O PROJEKTU:
Područje na koje se odnosi projekt je ekologija i zdravlje mladih i školaraca.
CILJEVI PROJEKTA:
Pravilna prehrana školaraca izuzetno je važna ne samo za njihovo opće zdravlje, već i za učenje. Zdrava hrana pomaže pravilan rast i razvoj djece, ali i njihove kognitivne sposobnosti te koncentraciju, čineći ih spremnijima za praćenje nastave.
Cilj ovog projekta je:
NAMJENA PROJEKTA:
Projekt je namijenjen učenicima, nastavnicima, roditeljima i djelatnicima zaposlenim u školskoj kuhinji
NOSITELJI PROJEKTA:
Učenici PO Malo Trojstvo učiteljica: Sanja Husnjak, spremačica: Snježana Pajdak, te vanjski suradnici, učenička zadruga „Vrijedne ruke“ i ravnateljica Valna Bastijančić.
NAČIN REALIZACIJE PROJEKTA:
Projekt će se realizirati u skladu s vremenskim i prirodnim uvjetima našeg podneblja, prilagođeno razini učenika osnovne škole.
Projekt će se realizirati kroz:
METODE RADA
VREMENIK AKTIVNOSTI:
Tijek aktivnosti odvijati će se kroz godišnja doba:
JESEN -određivanje lokacije za izradu vrta i plastenika;
- pripremanje zemljišta;
- ograđivanje zemljišta
ZIMA - edukacija učenika od strane vanjskih suradnika,
- izrada plakata o biljkama koje će se saditi
- istraživati i zapisivati tradicionalne kulinarske recepte
- izvješće o rezultatima rada
PROLJEĆE – obrađivanje tla i pripremanje
- istraživati uvjete tla
- sijanje sjemena u zatvorenom prostoru
- Izrada plastenika za sadnju mladica
- Sadnja sadnica na otvorenom prostoru
- Održavanje i čišćenje vrta
- Izvješće o rezultatima rada
LJETO – ubiranje dozrelih plodova i korištenje u školskoj kuhinji
- sušenje biljaka
- pripremanje zimnice
- završno izvješće o rezultatima pojedinih aktivnosti uz power-point prezentaciju
TROŠKOVNIK PROJEKTA:
Troškovi realizacije projekta svedeni su na minimum, odnosno projekt će se većinom financirati iz vlastitih sredstava (donacije, samostalno prikupljanje sjemenja i sadnica te izrada potrebnih materijala…)