preskoči na sadržaj

Osnovna škola Veliko Trojstvo

Login
Upisi u prvi razred

 

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?

Energetska obnova PO Šandrovac

Naš časopis CVRČAK

Očitavanjem koda otvaraju vam se

police s digitalnim izdanjima školskog časopisa CVRČAK

SPONZORSTVO

 

Javni pozivi

JAVNI POZIVI ZA OGRANIZACIJU IZLETA

Prazni obrasi javnih poziva

NOVA e-mail adresa škole

ured@os-veliko-trojstvo.skole.hr

 

DJEČJA PRAVA

DRVOKOD

 

 

"Ono što vodi i vuče svijet, nije vlak nego ideje." 

 Victor Hugo

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Posjeti i ovo

Obrazovanje

Za djecu i roditelje

 

 

 

ISPRIČNICE

Poštovani roditelji!

Ovdje možete preuzeti ispričnice za opravdavanje izostanaka učenika od strane Vas roditelja!

Priloženi dokumenti:
ISPRICNICA RODITELJA.docx

Odabrani udžbenici
Idemo u srednju!!!

Pravilnici

klikni - poveznica

POVJERENIK ZA INFORMACIJE RH

Priloženi dokumenti:
STATUT WEB 2020..pdf
statutskole-2015 STATUT.pdf
ODLUKA O IZMJENAAMA STATUTA.pdf
pravilnik-o-radu-novo-2015 1 .pdf
Odluka o etickom kodeksu neposrednih nositelja odgojno-obrazovne djelatnosti.pdf
Odluka o kucnom redu.pdf
Poslovnik o radu skolskih vijeca.pdf
Pravilnik o radu sk. knjiznica OS.pdf
Pravilnik o zastiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva.pdf
PRAVILNIKO UNUTARNJEM USTROJSTVU.pdf
ZASTITA OD POZARA.pdf
Plan javna nabava 2012.xls
Plan javna nabava 2013..xls
Plan javne nabave 2014..xls
Pravilnik o izvodenju izleta ekskurzija.pdf
Plan javne nabave 2015.xls
Zavrsni 2014 fina.xls
Plan nabave 2016.xls
Zavrsni 2015. fina.xls
Plan javna nabava 2017.xls
STATISTICKO IZVJESCE O JAVNOJ NABAVI 2016..pdf
ZR 2016.xls
PRAVILNIK O JEDNOSTAVNOJ NABAVI.pdf
Biljeske uz zavrsni racun 2017..doc
Zavrsni racun 2017..xls
Plan javna nabava 2018. 2.xls
Zavrsni racun 2018..xls
Biljeske uz zavrsni racun 2018..pdf
Plan javna nabava 2019 2 (2).xls
PROCEDURA PRACENJA I NAPLATE PRIHODA I PRMITAKA.pdf
PRAVILNIK O ZAPOSLJAVANJU.pdf
Zavrsni racun 2019..xls
Zavrsni racun 2020..xls
BILJESKE 2020.doc
Fin.izvjesataj 06-2021.xlsx
pravilnik o radu 2019..pdf
PRAVILNIK OPOSTUPKU ZAPOSLJAVANJA TE PROCJENI I VREDNOVANJU KANDIDATA ZA ZAPOSLJAVANJE (1).pdf
Zavrsni racun 2021..xls
Biljeske uz zavrsni racun ‏ 2021.pdf
Godisnje izvjesce ZPPI 2022..pdf
Zavrsni racun 2022..xlsx
BILJESKE uz zavrsni racun 2022..doc
OBRAZAC POLUGODISNJEG FINANCIJSKOG IZVJESCA 2023..xlsx
Pravilnik o radu.pdf
Kucni red 2023. godina.pdf
Proracun 2018 rashodi.pdf
Proracun 2018 prihodi.pdf
Proracun 2019 prihodi.pdf
Proracun 2019 rashodi.pdf
Izmjene 2020 prihodi vp.pdf
Izmjene 2020 prihodi.pdf
Izmjene 2020 rashodi vr.pdf
Izmjene 2020 rashodi.pdf
Proracun 2020 prihodi.pdf
Proracun 2020 rashodi.pdf
Proracun 2021 prihodi.pdf
Proracun 2021 rashodi.pdf
Izmjene 2022 prihodi vp.pdf
Izmjene 2022 prihodi.pdf
Izmjene 2022 rashodi vr.pdf
Izmjene 2022 rashodi.pdf
Proracun 2022 prihodi.pdf
proracun 2022 rashodi.pdf
Proracun 2023 prihodi.pdf
Proracun 2023 rashodi.pdf
Plan javne nabave 2018. godina.xlsx
Plan javne nabave 2019. godina.xlsx
Plan javne nabave 2020. godina.xlsx
Plan javne nabave 2021. godina.xlsx
Plan javne nabave 2022. godina.xlsx
BILJESKE 12-2023.doc
Obrasci financijskih izvjestaja v 8.1.3.xlsx
Plan 2023 prihodi.pdf
Plan 2023 rashodi.pdf
Odluka o prihvacanju izvjesca o financijskom poslovanju.pdf
Registar ugovora 2023..pdf

Sigurniji Internet
Mali priručnik za sigurniji Internet
Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2010.

Ukupno: 2441712
Ovaj mjesec: 1617
Ovaj tjedan: 237
Danas: 16
Online rječnik

Kliknite na papigu

i odvest će vas do online rječnika!

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Proizvodnja zdrave hrane i ljekovitog bilja
Autor: Sanja Husnjak, 15. 3. 2010.

U sklopu UZ "Vrijedne ruke", mali vrtlari izradili su plan  projekta "Proizvodnja zdrave hrane i ljekovitog bilja".  Nakon toga krenuli su u realizaciju.....

 


„PROIZVODNJA ZDRAVE HRANE i LJEKOVITOG BILJA“

Moto:„ZDRAVA HRANA NAJBOLJI JE PUT ZA PRAVILAN I ZDRAV RAZVOJ OD MALIH NOGU“                                             

PODACI O PROJEKTU:

Područje na koje se odnosi projekt je ekologija i zdravlje mladih i školaraca.

CILJEVI PROJEKTA:

Pravilna prehrana školaraca izuzetno je važna ne samo za njihovo opće zdravlje, već i za učenje. Zdrava hrana pomaže pravilan rast i razvoj djece, ali i njihove kognitivne sposobnosti te koncentraciju, čineći ih spremnijima za praćenje nastave.

Cilj ovog projekta je:

  •  upoznati djecu već u nižim razredima osnovne škole s namirnicama važnim za njihovo zdravlje, te ih poučiti koliko su raznolika i redovita prehrana bitne za zdrav život.
  •  Upoznati ih s prirodnim uzgojem hrane (voća i povrća) bez dodataka kemijskih sredstava i pesticida
  •   Podizanje ekološke svijesti učenika te briga za svoje zdravlje
  •  Osposobiti učenike za samostalno uzgajanje pojedinih vrsta zdrave hrane i ljekovitog bilja
  •  Sa svojim proizvodima sudjelovati u radu naše Učeničke zadruge „Vrijedne ruke“ i prezentirati svoj rad ostalim školama u našoj županiji
  •   Proizvoditi hranu za školsku kuhinju

NAMJENA PROJEKTA:

Projekt je namijenjen učenicima, nastavnicima, roditeljima i djelatnicima zaposlenim u školskoj kuhinji

NOSITELJI PROJEKTA:

Učenici PO Malo Trojstvo učiteljica: Sanja Husnjak, spremačica: Snježana Pajdak, te vanjski suradnici,  učenička zadruga „Vrijedne ruke“ i ravnateljica Valna Bastijančić.

NAČIN REALIZACIJE PROJEKTA:

Projekt će se realizirati u skladu s vremenskim i prirodnim uvjetima našeg podneblja, prilagođeno razini učenika osnovne škole.

Projekt će se realizirati kroz:

  •  Izradu plana o lokaciji potrebnoj za proizvodnju
  •  Ograditi prostor predviđen za proizvodnju
  •  Nabaviti svu potrebnu opremu i alate za proizvodnju i održavanje
  •  Edukaciji učenika o osnovnim značajkama ljekovitog bilja, voća i povrća, o načinu pripremanja i održavanja zemljišta
  •  Uz pomoć vanjskih suradnika obraditi zemljište i pripremiti ga za sadnju
  •   Istraživati uvjete tla (vlažnost, plodnost…)
  •   Izraditi male plastenike za sijanje sjemena određenih sadnica
  •   Osigurati prostor za sušenje ljekovitog bilja (kamilica, metvica…)
  •   Izraditi jedan veliki plastenik za rano uzgajanje povrća

METODE RADA

  • Edukacija učenika i učitelja od strane vanjskih suradnika
  •   Mjesečni sastanci tima
  •  Bilježenje istraživačkih rezultata
  •   Informiranje svih učenika i roditelja o rezultatima rada-kroz izradu plakata i power-point prezentacija
  • Radne akcije-vezane uz realizaciju projekta
  •  Redoviti nadzori od strane svih članova projekta

VREMENIK AKTIVNOSTI:

Tijek aktivnosti odvijati će se kroz godišnja doba:

JESEN    -određivanje lokacije za izradu vrta i plastenika;

-          pripremanje zemljišta;

-          ograđivanje zemljišta

ZIMA        -    edukacija učenika od strane vanjskih suradnika,

-          izrada plakata o biljkama koje će se saditi

-          istraživati i zapisivati tradicionalne kulinarske recepte

-          izvješće o rezultatima rada

PROLJEĆE  – obrađivanje tla i pripremanje

                -    istraživati uvjete tla

                -    sijanje sjemena u zatvorenom prostoru

-          Izrada plastenika za sadnju mladica

-          Sadnja sadnica na otvorenom prostoru

-          Održavanje i čišćenje vrta

-          Izvješće o rezultatima rada

LJETO      –    ubiranje dozrelih plodova i korištenje u školskoj kuhinji

-          sušenje biljaka

-          pripremanje zimnice

-          završno izvješće o rezultatima pojedinih aktivnosti uz power-point prezentaciju

TROŠKOVNIK PROJEKTA:

Troškovi realizacije projekta svedeni su na minimum, odnosno projekt će se većinom financirati iz vlastitih sredstava (donacije, samostalno prikupljanje sjemenja i sadnica te izrada potrebnih materijala…)

Fotogalerija





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju