Očitavanjem koda otvaraju vam se
police s digitalnim izdanjima školskog časopisa CVRČAK
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Poštovani roditelji!
Ovdje možete preuzeti ispričnice za opravdavanje izostanaka učenika od strane Vas roditelja!
klikni - poveznica
Isprobajte naše recepte i uštedite malo vremena – od jedne smjese za tijesto napravite više vrsta kolačića! Uz pomoć kalupa možete izraditi različite božićne oblike!
35 dag glatkog bijelog brašna
35 dag oštrog bijelog brašna
1/3 žličice sode bikarbone
50 dag margarina
25 dag šećera
1 kiselo vrhnje
1 vanilijin šećer
Margarin izmrviti s brašnom, dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto (po potrebi dodati malo mlijeka). Ostaviti tijesto da miruje 20 minuta.
Za vanilice: Tijesto razvaljati na debljinu od oko 3 mm. Kalupićima izvaditi jednak broj kolačića s rupom i bez nje. Peći na 180 stupnjeva, tako da keksi ostanu bijeli (oko 10 minuta) Kekse lijepiti pekmezom i uvaljati u šećer u prahu.
Za čokoladne kekse: u tijesto dodati nekoliko žličica kakao praha (za kolače, ne instant kakaa),vaditi ih kalupićima raznih oblika. Po želji glazirati čokoladom kad su pečeni i ohlađeni.
Za kokos kekse: u tijesto dodati nekoliko žlica kokosovog brašna. Ovako tijesto se može staviti u stroj za kekse i praviti štapiće od kokosa. Pečene uvaljati u šećer u prahu.